3 Temmuz 2014 Perşembe

AFRİKA ZAMBAĞI (AGAPANTHUS AFRİCANUS)

   GÖSTERİŞLİ  ÇİÇEK AFRİKA ZAMBAĞI   




    Kırmızıdan, beyaza mordan maviye göz alıcı çiçeklerimle  hazirandan ağustosa kadar bahçelerinize, balkonlarınıza güzellik taşırım. Ama sanmayın ki sadece çiçeklerim güzeldir. Çiçeklerim bittikten sonra da daima yeşil kalan  yapraklarım  harika bir görüntü  sergilemeye devam ederler.  
Afrika zambağı, güneş şapkası ve glayörün uyumu
Merhaba hayat
    
      
















     Zambakgiller (Liliaceae) ailesindenim. Anavatanım adımdan da anlaşılacağı gibi Güney Afrika. Avrupa'ya 1600'lü yıllarda götürüldüm. Çok yıllık bir çiçeğim. Bir kere yerimi seversem sizi kolay kolay terketmem, her sene çoğalarak devam ederim sizleri mutlu etmeye. Uzun saplarım üzerinde çok gösterişli tek bir çiçek açarım. Kesme çiçekçilikte değerli, nadide bir türüm.

Afrika zambakları  arasına Bilginin kemik keyfi
Afrika zambağı çok gösterişli bir çiçek
Çiçek içinde çiçek 
   

   Güneşi ve suyu çok severim. Toprak konusunda kaprisli değilim. Geçirgen olması şartıyla her toprakta çok rahat gelişirim. Eğer sık dikilirsem daha dekoratif görünürüm. İlkbaharda köklerimden bölünerek çoğaltılırım. Yalnız 3-4 yıldan önce çoğaltılırsam güçsüz düşer, bir sonraki sene güzel çiçekler açamam. Tohumdan da çoğaltılırım. Eğer tohumlarım ilkbaharda ekilirse çok çabuk çimlenirim.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

wow amazing your garden look awesome..

Emine Anayurt Demirel dedi ki...

Thank you Yannie. I like flowers.