19 Ağustos 2016 Cuma

ARAP KÜPESİ- FUCHSİA TRİPHYLLA




Arap küpesi sürekli açıyor
   Uzun salkımlar halinde açan çiçekleri bütün yaz bitkinin üzerinden eksik olmuyor. Çiçekler soluk kırmızı ya da somon renginde . Açıkçası çok göz alıcı değil ama görüntüsünün güzelliği ile bu açığını fazla fazla kapatıyor. 

    Onagracea familyasından olan arap küpesinin dünyaca bilinen adı funchsia triphylla. Çok yıllık bir bitki.  Ülkemizde Arap küpesi olarak biliniyor. Anavatanı Amerika'nın ortaları ve Karaibler.  Dağlık bölgelerde yetişen bir çiçek olduğu için rüzgarlı ve açık alanları seviyor.  Gerçi diğer küpe cinsleri de böyle yerlerden hoşlanıyor.  Ben küpe çiçeğini oldum olası çok severim.  Renkleri, asil duruşu, görüntüleri beni çok etkiler. Muhakkak yazın bahçemde küpeli bulunur ve genellikle de sarkan saksılara diker ağaçlara asarım.  Benim görebildiğim  kadarıyla arap küpesi diğerlerine göre çok daha dayanıklı ve bol çiçek açıyor.  Çok soğuklarla arası pek yok. -4 derece dayanabileceği sınır.
Arap küpesi uzun salkım halinde çiçek açıyor

   Suyu iyi alan havadar topraktan hoşlanıyor. Eğer saksıda yetiştirilecekse geniş bir saksı tercih edilmeli çünkü dar alanları pek sevmiyor. Toprağına ponza taşı koymak iyi olur. Alt kısım ponza ve kil, üst kısım ise yine ponza ve kompost karışımı olursa  çiçeğimiz mutlu bir şekilde bütün yaz görüntüsüyle bizi memnun edecektir. 
Aarap küpesi rüzgarlı ve açık alanları seviyor

 
     Sulaması toprağı kontrol edilerek kurudukça yapılmalı. Üretilmesi ise çelik ve tohum yoluyla oluyor.  

   

1 yorum:

halogabrielsen dedi ki...

How much can I buy on your Xtreme Xtreme Xtreme Xtreme Xtreme Xtreme X
As the titanium metal name suggests, this particular model of titanium exhaust wrap the original Xtreme comes in at titanium nose stud $35, titanium bars while the new Xtreme Xtreme Xtreme joico titanium Xtreme Xtreme Xtreme Xtreme Xtreme Xtreme