24 Ağustos 2014 Pazar

HYDNORA AFRİCANA

CANAVAR MI, YOKSA ?





Hydnora africana çölde yetişiyor
   Çiçekler, bitkiler,hayatımızın en güzel renkleridirler.  Kırmızıdan maviye, mordan  pembeye göz alıcı, hoş renkleri vardır, mis gibi kokarlar gerek evimizde gerekse bahçemizde hayatımıza renk katarlar.  Bir de yerlerini sevdiler mi değmeyin gitsin onların da bizim de keyfimize. Bakmaya doyamayız, koklamaya kıyamayız.

     Ama bazen  hiç te o kadar da güzel ve hoş olmayanlarla karşılaşıveririrz.  Hatta korkutucu ve itici de olurlar. Çiçeğin ya da bitkinin resmini gördüğünüzde bile şaşkınlıkla karışık  ürperiveririz.
Hydnora africana böceklerle besleniyor 
Hydnora africana sanki dişleri olan bir canavar gibi

         Hydnora africana böyle bir bitki ya da çiçek, artık nasıl tanımlarsanız. Görüntüsünün korkutuculuğu  yanında kokusu da öyle kötüymüş ki düşman başına. Aslında   sevmediğimiz kişilere  verebileceğimiz en güzel hediye olur bence .  Hem korkutucu hem de çok kötü kokuyor.  Gerçekten çok keyifli olur:)  

   Et renginde olan Hydnora Africana Güney Amerika'nın kuru çöllerinde yaşıyor.  Böceklerle besleniyor. Böcekleri yakalama şekli de çok enteresan aslında. Kendisine yaklaşan böcekleri kökleriyle hissediyor ve yutuveriyor.  Kokusu da hayvan dışkısına benziyor ve bu güçlü koku sayesinde  böcekler  bu canavar bitkiye kendi ayaklarıyla hem de  sürüler halinde koşa koşa geliyor.










Hiç yorum yok: