13 Temmuz 2015 Pazartesi

AYI PENÇESİ-ACANTHUS MOLLİS,BEAR'S BREECH

HEM GÜZEL HEM ŞİFALI


Pembe beyaz güzel çiçekler var ayı pençesinin
 

   Kocaman yapraklara, başak biçiminde pembe beyaz çiçeklere sahip güzel ve şifalı bir bitki Ayı pençesi.  Taşkırangiller familyasından ve çok yıllık. Çiçekleri yaz başından sonbahara kadar üzerinden eksik olmuyor. Hem şifası için hem de güzel çiçeklerinden dolayı süs bitkisi olarak yetiştirilir.

    Kökünden sapına, çiçeklerine kadar şifalıdır ayı pençesi. Karaciğeri güçlendirir,hazımsızlığı giderir, balgam söktürür. Haziran ve ağustos aylarında toplanması gerekir.




Yaz başından sonbahara dek çiçek açıyorResim yazısı ekle

    

                                                                                      Bol güneşli ve açık ortamları seviyor. Ancak tecrübeyle sabittir ki güneş almayan yerlerde de gayet güzel yetişiyor. Bizim bahçemizde ağaçların altında ve duvar dibinde dikili.  Ama hiç problem yaşamadık bu harika bitkiyle. Her yıl harika çiçekler açıyor ve gelişiyor. Organik toprakları seven bir çiçek.  Yan komşunun ceviz ağacının ve erik ağacının meyvelerinden yapraklarına kadar ne 
varsa çiçeğin bulunduğu bölüme dökülüyor. Dolayısıyla sanırım organik açıdan bol bol besin alıyor:).

Ayı pençesi iyi bir yer örtücü





   15-17 derece sıcaklık, yüzde 70-80 civarında nem tam onun istediği bir ortam. Kaya bahçelerinde, yaya yollarında ve bordür olarak kullanılır. Ayrıca çok iyi bir yer örtücüdür. Üretimi  tohum, kökten ayırma ve çelikle olur.









































































Z






















Hiç yorum yok: