25 Nisan 2015 Cumartesi

BAHAR DALI,SÜS AYVASI-CHAENOMELES JAPONİCA

BAHARIN MÜJDECİSİ 



Bahar dalının kırmızı rengi ayrı güzel
  Bahar gelmeyegörsün daha yaprakları çıkmadan çıplak dallarda harika çiçekler açmaya başlar . Pembe, portakal ve kırmızı renklerdeki çiçekleri çok güzel ve ilgi çekicidir. Bahar dalı aslında bir ayva türü olmamasına rağmen halk arasında süs ayvası ya da Japon ayvası olarak bilinir. Çalı formlu  ve dikenli bir bitki.

    Bizim bahçedeki Bahar dalının rengi pembe. Gerçekten hem çiçeğinin şekli hem de rengi çok güzel. Aslında iki tane dikmiştik ama birisi kurumaya başladı. Diğeri dibinde kök sürgünleri verdi. İlk fırsatta onlar kuruyanın yerini alacak. Güneşi seven bir bitki ama biz sonradan yanına manolya diktiğimiz için gölgede kaldı.
  
  
Çok zarif görünüşü var 



     Bahar dalı Çin ve Japon kökenli bir bitki. 3 metreye kadar boylanıyor.  Ülkemizde kullanımı çok yaygın. Azotça fakir, kireçli ve kumlu toprakları seviyor. Tam bir kış çiçeği. Don ve soğuklar onu hiç etkilemiyor hatta daha da güzel açmasını sağlıyor.

  





      Tohum, sonbaharda aşı ve çelikle, ilkbaharda da çelikle çoğaltılıyor. Çiçekleri eski sürgün dalları üzerinde açtığından ya budanmaması ya da çiçeklenmenin ardından çok dikkatli bir şekilde budanması gerekiyor.

Hiç yorum yok: