9 Mart 2015 Pazartesi

ARMUT AĞACINDA BUDA HEYKELİ - BUDDHA PEAR


     Yaratıcılığın sınırı yok. Üzerine bir de çaba ve üretim eklenirse ortaya böyle buda şeklinde armutlar ya da kare veya kalp şeklinde karpuzlar çıkıveriyor. Yıldız veya kalp şeklindeki salatalıklar da unutulmamalı.
Armutlar küçükken kalıpların içine könuyor
  Buda armutun hikayesi ise bir çiftçiye ait. Efendim Çinli bir çiftçi  farklı nasıl bir meyve üretip bolca satış yaparım diye düşünmüş. Tam 6 yıl boyunca çalışıp tekniğini geliştirmiş ve buda bebek şeklinde ilginç armutlar üretmeyi başarmış.  Gao Xianzhang, 10 bin adet olarak ürettiği buda armutlar için pazarı Avrupa'da arıyor. Ancak ilk ürünler tanesi 8 dolardan  Çin'in Hexia köyünde kapı kapış satılmış bile.
Kalıptan çıkan armut şirin bir buda oluyor
    Bu ilginç meyve ve sebzelerin yetiştirilmesi aslında basit bir sistemle oluyor. Büyümekte olan ürünler PVC kalıpların içine alınıyor, olgunlaştığında da kalıbın şeklini alıyor. Buda  armudu da büyürken tek tek kalıpların içine konuyor.  Meyveler büyüyüp, olgunlaştığında da bu kalıpların şeklini alıyor. Böylece ortaya buda şeklindeki şirin bebekler çıkıyor.  

Karpuzlar Japonların elinde küp veya kalp karpuza dönüşüyor

    
       Japonlar aynı yöntemle küp karpuz yetiştirirken aslında depolama ve nakliyeden kazanmayı düşünmüşler. Ancak şu an bu karpuzlar çok gözde ve tanesi 200 dolara kadar çıkıyor. İhracattan ise 2 milyar dolar kazanıyorlar.



Kalp ve yıldız salatalıklar çok dekoratif görünüyor
   



   

   Bu yöntem salatalıklara, kavuna, bal kabağına,mangoya ve kabak gibi ürünlere de uygulanıyor. Örneğin salatalıklara yıldız ya da üçgen formlar  veriliyor. Dilimlendiğinde dekoratif görüntüler elde ediliyor. Şekilli meyve sebzelerin alıcıları ise turistik oteller, kafe ve restoranlar.   





Hiç yorum yok: