4 Ocak 2017 Çarşamba

KAĞIT ÇİÇEĞİ- XEROCHRYSUM BRACTEATUM




Kağıt çiçeği kuru çiçek olarak da kullanılıyor
   Sarıdan turuncuya, mordan saman rengine, beyazdan kahveye, pembeden kırmızıya canlı ve göz alıcı renklere sahip papatyaya benzeyen çiçekler açıyor. Çiçekleri kağıda benziyor. İnsana kuru çiçek hissi veriyor. 
Kağıt çiçekleri her yönden ayrı güzel görünüyor
   Bahçemde ilk kez yer verdiğim bu güzeller güzeli çiçeği  çok sevdim. Renk çeşidini arttırarak yetiştirmeye devam etmeyi düşünüyorum. Geçen yıl yaptığım hatalardan biri tohumlarını saksıya ekip fide haline gelince gerçek yerine dikmek oldu. Tohumların ilkbahar ortasında havalar ısınmaya başlayınca doğrudan toprağa ekmek ve eğer sık olursa da cılızları söküp atmak  gerekiyormuş. Gelecek bahar bu yöntemi uygulayacağım. Ama ben seyreltirken söktüklerimi de atmaya kıyamam, bir yerlere dikerim muhakkak :).
Kağıt çiçekleri papatyayı andırıyor
   Çiçeğin anavatanı Avustralya. 500 den fazla çeşidi bulunuyor. Güneş seviyor. Bahçe toprağında rahatlıkla yetişiyor. Kuraklığa da dayanıklı.  Yetiştirmesi kolay bir çiçek.Benim tecrübeme göre çok dallanıp budaklanıyor ve uzun boylu. Dolayısıyla bahçede arka kısımlara dikilmesi gerekiyor. Çiçekler tomurcuk haldeyken uzun saplı olarak kesilip kurutulabiliyor.  Uzun süre rengini ve görünüşünü kaybetmeden dekoratif olarak kullanılıyor. 
Çiçeğin her rengi ayrı güzel

  


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.