1 Haziran 2015 Pazartesi

ÇİÇEK KOKAN SOKAKLAR

BU SOKAKLARDA YÜRÜMEK BÜYÜK KEYİF



       Bir yolda yürüyorsunuz, sağınız solunuz çiçek. Rengarenk çiçeklerden mis gibi kokular yayılıyor. Ne büyük bir keyif düşünebiliyor musunuz ! Çiçek ve sokak dendiğinde aklıma hemen Akdeniz ülkeleri gelir. Ülkemizde de Güney ve Ege bölgelerimizin sokakları.

     Pencerelerde, kapı önlerinde, duvar diplerinde renk renk sardunyalar, begoviller  kasımpatılar, hanımelileri. Memleketim olan Çandarlı'da en hoşuma giden görüntülerden biridir bu. Kışın renk renk kasımpatılar sokakları şenlendirir. Günümüzde her yerde satılan o kısa kasımpatılar değil ama bunlar. Boylu poslu, sırıkla desteklenen o eski köy kaımpatıları. Yazın da bahçe güzeli(zinya), sardunya gülhatmi görürsünüz duvar diplerinde, parklarda, sokaklarda. Akşamları kadınlar  el işlerini alıp bir komşu evin kapısı önünde toplanır o güzel çiçekler arasında sohbet ederler, akşamın serinliğinde tavşan kanı çaylarını yudumlarlar.

    Şimdi dilerseniz sizlerle  çiçekli yollarda yürüyelim biraz  İnanın bu güzel yollarda yürürken hiç yorulmayacağız. Gözümüz gönlümüz açılacak. Soluklanmak istediğinizde de çay ve kahve ikramı benden :).

     
  

    












































2 yorum:

azbukabotanica dedi ki...

So beautiful houses and yards, I really like all types of it! Thank you, Emine, for your photo selection:)))!

Emine Anayurt Demirel dedi ki...

Hello Viktoria. I saw your comment too late , ı'm sorry. Thank you for nice words. I want to walk all of s these streets:).